Manifest dret a decidir de les dones (moviment feminista valencià)

El moviment feminista valencià, davant l’avantprojecte de Llei de l’avortament, s’adherim a les reivindicacions del moviment feminista de tot el territori de l’estat i EXIGIM:

* LA REGULACIÓ DE L’AVORTAMENT MITJANÇANT UNA LLEI ESPECÍFICA I NO TIPIFICAT COM UN DELICTE regulat dins del Codi Penal, sempre que no es realitze contra la voluntat de la dona o per imprudència.
* LA GARANTIA DE LA PRESTACIÓ PER A L’AVORTAMENT EN LA XARXA SANITÀRIA PÚBLICA
* La regulació de l’objecció de consciència del personal sanitari que garanteixe l’avortament en la totalitat dels centres sanitaris públics.
* L’equitat territorial mitjançant l’elaboració d’un protocol comú per a tot el Sistema Nacional de Salut, que assegure la prestació efectiva de la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) en la xarxa sanitària pública.
* La confidencialitat de les dades de les persones que sol•liciten o realitzen un avortament, i el respecte al conjunt de professionals que practica efectivament els avortaments .
* El seguiment mèdic mitjançant un protocol després de l’avortament, amb la finalitat de fomentar pràctiques sexuals segures entre les dones i els homes.
* La GARANTIA DEL DRET DE LES DONES A DECIDIR. Si la nova llei farà una regulació de l’avortament per terminis i supòsits, aquesta ha d’assegurar un termini de lliure decisió que estiga -com a mínim- d’acord amb els models més progressistes. Quant als supòsits de malformacions fetals i risc per a la salut de la dona, no hi ha d’haver cap límit per a la I’ avortament.
* La implantació amb caràcter obligatori d’una EDUCACIÓ AFECTIU SEXUAL I REPRODUCTIVA en els currículums de l’ensenyament de primària i secundària, de forma transversal i amb perspectiva de gènere, per a educar en el respecte de decisió sobre el propi cos, la sexualitat independent de la reproducció i la diversitat d’identitat i orientació sexual.
* L’ELIMINACIÓ DEL PERÍODE DE REFLEXIÓ PRÈVI A L’AVORTAMENT, que només qüestiona la capacitat de decisió de les dones.
* Que la INFORMACIÓ SOBRE LES AJUDES I DRETS LABORALS PER A LA MATERNITAT es faciliten a qualsevol persona en edat reproductiva, o no restringir-les a les dones que han decidit avortar.
* El RECONÈIXEMENT DE L’AUTONOMIA EN LA DECISIÓ DE LES DONES A PARTIR DELS 16 ANYS, sense que siga necessària cap autorització externa per a practicar-se un avortament.
* L’ACCÉS LLIURE I GRATUÏT ALS MÈTODES ANTICONCEPTIUS i la seua difusió per assegurar-lo així com a l’anticoncepció d’emergència.
* La FORMACIÓ A PROFESSIONALS amb la inclusió dels protocols d’atenció a l’avortament en els estudis de medicina, infermeria i altres professions sanitàries i psicosocials, que garanteixe la preparació del conjunt de professionals que la porten a terme.
* UNA INTERLOCUCÍÓ FLUIDA, sistemàtica i en igualtat de condicions, entre els partits polítics i les organitzacions feministes a l’hora de debatre l’avantprojecte de Llei, amb la finalitat de que es tinguen en compte les nostres aportacions de la mateixa manera que es fa amb la resta d’interlocutors.
* Que les ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES tinguen responsabilitat i respecte amb l’espai i els fons públics, POSANT FI A LA FINANCIACIÓ A L’ESGLÉSIA. El dret a decidir de les dones és un dret humà les garanties del qual ens situen en una societat lliure i igualitària.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Además