XXIII Premis Dones Progressistes 2015 (fotos y vídeos)

P1330705
Más fotografías.

 

ENCARNA SIGNES. A la trajectòria personal i vital. Va decidir des de ben prompte, lluitar per la conquesta del drets de les dones. No hi ha acte, reivindicatiu que no compte amb la seua participació, acompanyada de la seua càmera capta la realitat immediata, fent fàcil els bons records. Com a dona dinàmica i entusiasta, es una gran activista de la difusió de les causes justes.
Lliurarà el premi: Maruja Sornosa. Ex-eurodiputada.

 

MAR ESQUEMBRE. Pel seu compromís públic en defensa de les polítiques d’Igualtat, en contra de la violència de gènere i a favor de la reivindicació dels drets de les dones. La seua columna dominical que escriu des de fa 10 anys al diari Información d’Alacant és tot un referent en les tribunes d’opinió, sempre en defensa de les dones i d’una societat més igualitària, és un símbol de l’esperit de lluita per la igualtat del que ha fet un estil de vida.
Lliurarà el premi: Elena Martinez. Directora Màster Violència de Gènere.

 

 

CRISTINA DURÁN. A La seua actitud combativa i de resistència, ha demostrat que des de la il·lustració i el còmic es pot avançar en la lluita contra tot tipus de discriminació. El seu còmic contra la violència de gènere així ho demostra, Forma part del col·lectiu «Enjambre. Obreres del còmic i de la il·lustració». Activistes en eliminar fronteres des de les arts plàstiques.
Lliurarà el premi: Carmen Calvo. Artista plàstica.

 

 

MICAELA NAVARRO. És un referent per a les dones progressistes. Des dels diferents llocs de responsabilitat que ha ocupat al PSOE sempre ha tingut la mirada en la defensa del paper de la dona en lo públic. Des de l’ Executiva Federal ja en la dècada dels noranta, del segle passat, ha impulsat jornades amb les associacions de dones, ha presentat iniciatives parlamentaries per a legalitzar la paritat i un llarg etc. En Andalusia presentà la primera llei contra la violència de gènere. I el seu treball ha sigut fonamental en l’elaboració de la Llei Integral contra la Violència de Gènere, de la qual acabem de celebrar el dècim aniversari.

Lliura el premi: Esther Barbera
Directora Institut Universitari d’Estudis de la Dona

No pudo acudir por los tres días de luto por la tragedia aerea.

PDF de les Premiades.

Clausura Premis Dones Progressistes 2015: Amalia Alba

 

 

TREN DE LA LIBERTAD. Tertulia Feminista Les Comadres y Mujeres por la Igualdad. Totes les bones idees tenen una llavor humana darrere i així passa amb el tren de la llibertat. La idea va sorgir d’una associació de dones que va nàixer en 1985 a Astúries al voltant de la llavor que l’Institut de la Dona va fer per difondre les polítiques d’ igualtat. El seu nom manifesta una voluntat de diàleg que naix de l’essència de la democràcia. Per organitzar i contagiar la seua valentia en defensa de la llibertat. Per aconseguir paralitzar la modificació de Llei d’avortament. Demostrant que la llibertat no es para com el Tren de la Llibertat..
Lliura el premi: Rosa Peris
Ex-directora Instituto de la Mujer i a l’actualitat Secretària d’Igualtat del PSPV-PSOE.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Además