Manifest de la Roda de Premsa de la CFV el 22-6-2023

El canvi polític que s’ha esdevingut al País Valencià posa en risc els drets de les dones, ho mostren ben clarament les declaracions de les formacions politiques que formaran govern els pròxims dies. Negacionistes de la violència de gènere i masclista, de la violència exercida contra les dones, governaran les nostres vides, representats polítics que ja han parlat de derogació de lleis que ens reconéixen drets i protecció. Vivim en una societat masclista, com demostren les dades que constaten les múltiples discriminacions que patim, però en els darrers anys les reivindicacions feministes han anat impregnant les politiques públiques per tal de capgirar esta situació i aconseguir una societat més igualitària i més justa. Trencar amb aquesta dinàmica suposarà una involució amb conseqüències difícils de mesurar.
Ara, davant les eleccions estatals el pròxim 23J les feministes demanem la mobilització del vot de les dones a opcions politiques compromeses amb els nostres drets i llibertats.
El 23J les dones votem i reclamem valentia als partits perquè planten cara al patriarcat més ranci i capitalista incorporant en els seus programes electorals les nostres justes demandes:
Reconeixement de la violència de gènere i masclista i de la necessitat de protecció de les dones, els seues filles i fills víctimes d’aquesta violència. Protecció i atenció de les víctimes d’agressions sexuals. S’ha de desenvolupar el Conveni d’Istanbul i donar compliment de les recomanacions de la CEDAW respecte a tot tipus de violències masclistes. Les afirmacions d’alguns dirigents que governaran les nostres vides van en contra de la normativa internacional i europea. No volem tornar a la caverna.
Ni un pas enrere en els drets sexuals i reproductius, el dret a l’avortament legal ha d’estar garantit i ha de ser segur, gratuït i en la sanitat pública. Ni us pas enrere a la salut sexual i reproductiva en totes les etapes de la vida i a l’educació sexual. No volem posar les nostres vides en risc. Volem decidir sobre els nostres cossos.
Volem que la coeducació siga una realitat i una educació afectiva sexual sense estereotips de gènere en tots els centres d’ensenyament on s’ensenye a conviure amb i des del respecte. Volem viure en igualtat.
La pobresa té cara de dona, la pobresa colpeja més i més fort a les dones, entre d’elles a les immigrants. No volem caritat sinó recursos per superar la precarietat i la vulnerabilitat a què estem sotmeses.

Volem que es continue treballant per a garantir a les dones una vida digna, amb ocupacions de qualitat, sense bretxes de gènere, amb pensions justes i igualtat d’oportunitats.
Per avançar en els Drets Humans de les dones és imprescindible una legislació abolicionista de la prostitució, de la explotació reproductiva i de la pornografia.
Per assegurar la continuïtat de la vida cal abordar la transició ecològica a què ens obliga l’emergència climàtica des d’una perspectiva ecofeminista.
Perquè tenim molt en joc, perquè no permetrem cap pas enrere:
❖ Demanem al Partit Popular que siga coherent amb el Pacte d’Estat contra la violència de gènere i masclista que ha ratificat i donada la gravetat de les darreres declaracions realitzades per representants de VOX, que trenque el seu pacte al País Valencià.
❖ Davant el 23J cridem a les dones a defensar els nostres drets i a votar a aquelles opcions polítiques capaces de garantir els drets aconseguits amb tant d’esforç i poder avançar en la construcció d’una societat mes justa i igualitària.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Además