Turquia: Resposta a la declaració del president Erdogan respecte a què aprovaria la reintroducció de la pena de mort

En resposta al discurs pronunciat el 7 d’agost pel president Recep Tayyip Erdogan, en el qual va dir  que “la major part del món” té la pena de mort i que ell aprovaria la decisió del Parlament turc de reintroduir-la a Turquia, Fotis Filippou, director adjunt d’Amnistia Internacional per a Europa ha declarat:

“Amnistia Internacional ha rebut amb alarma les declaracions sobre el fet que es podria reinstaurar la pena de mort amb efecte retroactiu com a càstig per als responsables de la temptativa de cop d’estat. Aquesta mesura violaria els tractats internacionals de drets humans dels quals Turquia en forma part, així com la pròpia Constitució del país.

“L’atroç violència comesa per aquells que estigueren darrere de l’intent fallit de cop d’estat del 15 de juliol va provocar la tràgica pèrdua de més de 200 vides, i el Govern turc ha de portar tots els responsables d’aquests delictes davant la justícia. Tanmateix, ho ha de fer mitjançant judicis justos en els quals no s’aplique la pena de mort”.

“Turquia va abolir la pena capital per a tots els delictes en 2004 i és un dels 103 països que ho han fet. La reintroducció d’aquest exponent màxim de pena cruel, inhumana i degradant suposaria un fort revés per als drets humans”.

PDF.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.