Manifest Tremenda FEM FEST

MANIFEST:

TREMENDA FEM FEST és un projecte que emergeix de la inquietud d’un grup de dones per potenciar espais de festa feministes i anticomercials. El TREMENDA té les seues arrels en el LADYFEST, un festival autogestionat basat en la subcultura Riot Grrrl, la rebel·lia i la lluita contra el sistema capitalista i patriarcal i els seus múltiples eixos d’opressió. Nosaltres hem pres aquesta herència i així anem construint el TREMENDA FEM FEST amb l’objectiu de compartir la cultura “underground” a través de les produccions artístiques de dones dissidents: facilitant trobades, creant xarxes i empoderaments, subvertint la normativitat dels gèneres, el cos i la sexualitat.

El TREMENDA FEM FEST es farà en febrer de 2015, funciona com projecte horitzontal, autogestionat, reflexiu i crític que fem per i per a nosaltres mateixes, com a espai on confluir, intercanviar i divertir-nos.

Està obert i en construcció per açò, per col·laborar o participar us convidem a enviar les vostres propostes d’activitats (concerts, tallers, xerrades…) a tremenda@riseup.net. També, s’organitzaran PRE-TREMENDES per a encendre el foc que es culminarà amb el festival i alhora, intentar financiar la majoria de les despeses del mateix.

Partim de la idea que la ideologia patriarcal oprimeix a totes les persones, volem trencar la imposició de les etiquetes de gènere i que cadascuna puga triar fer o ser com li vinga de gust, sense tindre por i que ningú la castigue per això.

No funcionem com a víctimes o botxins, no participem de les dinàmiques de domini i submissió. Per açò, no admetem arguments “paternalistes” que deleguen a les dones l’única responsabilitat d’alliberar-nos. Hem de moure fitxa tots i totes per a canviar les regles del joc.

La cultura patriarcal promou la norma heterosexual, jeràrquica, sexista i mercantilista, on el nostre cos és entès com una maquinària per proporcionar cura, plaer i reproducció. Però nosaltres caminem per la dissidència, on trobem propostes creatives i sorprenents que desitgem promocionar i compartir. Ens interessa la producció pròpia de discursos per part de les dones fora dels acotaments del discurs dominant, volem obrir les nostres fronteres i embullar-nos d’altres experiències.

Som tremendes practicant la sororitat, recolzant-nos, acompanyant-nos i cuidant-nos.

PER QUÈ SOM TREMENDES? Perquè tenim infinits motius per a ser-ho. Tremendes perquè som dignes i volem fer alguna cosa intensa, peculiar i sorprenent. Tremendes perquè som rebels amb causa, ens va la marxa i volem donar-nos “gustito”. Perquè som crítiques amb totes les formes d’opressió, som reflexives, creatives i insaciables de coneixement. Tremendes perquè som llobes feroces i no tolerem manifestacions masclistes, homòfobes, racistes, ni cap d’elles que discriminen per diferències en el gènere, el cos o la sexualitat.

Tremendes perquè desitgem construir una alternativa a aquest sistema podrit. Perquè estem tremendament motivades pel flux de la il·lusió, som unes “tirás p’alante” que encara que caiguem, ens alcem i ens besem.

Tremendes perquè fem apologia de la bruixeria al reapropiar-nos del contrapoder revolucionari i autogestionat. Perquè embruixem la nostra quotidianitat, individual i col·lectiva. Perquè som sàvies i creatives i volem recuperar la connexió amb la natura.

Tremendes perquè volem que se senta la nostra veu tant temps silenciada, i que fluïsquen els nostres pensaments i se senten els nostres gemecs. Perquè tenim moltes potencialitats i s’han de connectar, perquè volem visibilitzar les de les dones, i també visibilitzar les identitats queer.

Tremendes perquè beneïm el post porno en creure en sexualitats dissidents d’allò normatiu, on tots els cossos tenen el dret d’erotitzar-se expandint les seues sensacions com els done la gana.

Tremendes perquè no anem a permetre que retallen la nostra felicitat, aquesta serà la nostra bandera. Tremendes perquè reivindiquem el dret a perdre la por, a provocar por, a subvertir i desbaratar.

Tremendes perquè reivindiquem el dret a cremar el que ens fot i a crear el que ens dóna plaer. I sense dubtar-ho anem a donar canya a qui ens tracte malament.

Perquè no intentem convèncer a ningú, no ho necessitem, però si volem que allò nostre es veja.

Tremendes perquè volem provocar una reacció en contagiar un virus: El Tremenda. Perquè ens dóna la gana. Perquè ens ix de la figa.

TREMENDES PERQUÈ ÉS MOLT GRAN LA QUE ANEM A MUNTAR!

Tremenda Fem Fest

Partim de què la festa i la cultura que desitgem necessita la nostra acció per a ser creada i produïda, no podem esperar més temps per a què algú (les institucions o altres entitats) s’anime a fer-ho. Vivim espais de festa i cultura masculins, inclús intimidatoris per a les dones, que no representen la realitat social, on les creacions provenen de tots els gèneres. Per aquesta raó, ens resulta indispensable potenciar espais que facen d’altaveu de les veus de les dones, tant temps silenciades, i que aquestes sigan escoltades per totes les persones, independenment del gènere amb el que s’identifiquen. Ens interessen especialment les produccions dissidents, que impacten per la seva originalitat, que ens provoquen canvis, que ens sacsegen.. Ens agrada el soroll i subvertir les normes.

Entre els nostres objectius principals està divertir-nos, per això el Tremenda no permet actituds que puguen coaccionar a ningú pel seu sexe, gènere, sexualitat, color de pell, forma de vestir… Exigim el respecte cap a totes les persones i esperem que algun dia aquest tipus d’esdeveniments no siguen necessaris, perquè siga habitual veure a dones en els escenaris de qualsevol festival i que totes siguem respectades.

DIVENDRES 6 DE FEBRER DE 2015

19:00h PUB TERRA

Hysteria Col·lectiva ‘Cocinando a la mujer perfecta’ Chou tragicòmic, València LAS XL ‘Abandónate mucho’ Espectacle teatral Madrid i Granada

21:00h CASAL POPULAR DE CASTELLÓ

Sopar popular vegà Mage López ‘Bye Bye Feminity’ Teatre, València María de la República Punxa Discos, Castelló Laura Obrador ‘Insòlites’ Exposició fotogràfica, Barcelona

DISSABTE 7 DE FEBRER DE 2015

10:00h COLLA EL ROGLE

Paula Sánchez i Nando Carnero Laboratori teatre de les oprimides ‘Cossos i gèneres’ Cultura Crítica i Asoc. Cúrcuma. València i Barcelona (Cal inscripció, http://goo.gl/bJMi7i) Contaclown (Rosabel Canós), Janis i altres Transgenerades ‘Menudes Transgenerades’ Clownte+Taller infantil Vila-real

18:00h CONSULTA del Dr.

Sisterhood Madrid Presentació del Fanzine i Col·lectiu Madrid Eclosió de festivals feministes Debat Les imperdibles ‘Queeremos Rich’ Poesia en moviment, Tarragona Las Primas de Riesgo ‘La prima que te parió’ València i Geldo 22:00h Sopar Popular vegetarià i vegà Dones En Lluita Castelló ‘Vaga de totes’ Video 23:00h Concerts i Punxa Discos Pupil·les Dilatives Fusió de reggae, ska, drum&bass i rap P. Valencià Árida Stoner, rock sorollós i salvatge Madrid Born To Hate Hardcore furiós Barcelona Fusa Activa als plats virtuals València Maria Türme Selektah Madrid.

Font: Tremenda Fem Fest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.