Stop violencias contra las mujeres (octubre)

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna per l’assassinat masclista que eleva a 45 les dones assassinades en 2015, 8 els xiquets i un home, parella d’ una dóna.

La dona, de 39 anys, ha segut assassinada per la seua parella en la casa de l’home, que ha fugit, el 4 d’octubre a Erandio (Vizkaia).

El Ajuntament ha convocat concentració de rebuig. Han manifestat el seu rebuig la Junta de Portaveus de l,Ajuntament de Bilbao, la Diputaciò Foral de Bizkaia, Emakunde i l’Ararteko.

Contínua l’any criminal, i almenys les institucions convoquen actes de condemna, concentracions i dies de dol.

Però ens estan matant i continuem exigint les accions urgents per al compliment del deure d’ assegurar i garantir el dret de les dones a una vida sense violència.

COM ÉS EL NOMBRE DE DONES ASSASSINADES SUPORTABLE PERA L’ESTAT I LA SOCIETAT? I DE CRIATURES? NO HI HA LÍMIT?

Continuem cridant, també als nous Ajuntaments i Governs Autonòmics que és l’hora de tenir com a prioritat el compliment de les mesures per combatre aquest femicidi, i el compliment del compromís contra la violència cap a les dones que varen signar els partits polítics el passat 2 de maig.

Perquè les retallades als pressupostos, la no aplicació de la llei, la manca de formació i sensibilització de les institucions que haurien d’haver detectat i protegit a la dona assassinada, han sigut decisives.

Des de la Coordinadora Feminista de València responsabilitzem directament als governs, locals,autonòmics i de l’estat de l’Espanya, perquè les retallades han segut i són causa directa d’aquest assassinat, demanant als nous governs locals i autonòmics el compliment de les lleis per fer efectiu i real el dret de les dones a viure sense violència.

Exigim i exigirem el final d’aquests feminicidis, un assessorament real a totes les dones que el necessiten, el desenvolupament de la Llei integral i la incorporació de partides pressupostàries amb eixa finalitat.

Però a més, pensem que una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat dolentas. Per això, la Coordinadora recorda la importància de mostrar públicament el rebuig per aquest terrorisme masclista i exigir als governs l’implicació que cal per eradicar-ho.

No hi ha temps, no hi ha excuses, ja.

Tots el primer els primers dimecres de mes, el proper 7 d’octubre a les 20 hores, a l’Ajuntament de València, rendim homenatge a totes les víctimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.

Cridem a la mobilització a La Marxa Contra les Violències Masclistes el 7 de Novembre a Madrid.

Ni una dóna menys

#TerrorismeMasclista #QüestióEstat #NiUnaMés #EnsFaltenTotes

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.