Stop violencia de género, YA (octubre)

La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant el nou feminicidi a l’Hospitalet (Barcelona). No sabem el nom d’ella, només que tenia 50 anys i ha estat assassinada presumptament per un home que ha estat detingut. El cas es troba en investigació i es desconeix la relació que mantenia amb la víctima.

Amb ella, són ja 51 dones les assassinades en aquest rànquing macabre. Recordem que desgraciadament són més de les que entren en les estadístiques i també aquelles ingressades en institucions hospitalàries, com les que quedaran amb greus discapacitats fruit de les brutals agressions que han patit. Continuem sumant víctimes i el Govern continúa sense dotar pressupostàriament serveis assistencials, de prevenció. Les retallades amb l’excusa de la crisi només estan agreujant la situació.

Mentrestant Ana Mato anuncia el propòsit del govern de reformar la Llei Integral 1/2004, contra la violència de gènere, quan no la ha desenvolupat ni ha aplicat una llei que es valorada positivament pel conjunt dels grups parlamentaris, per la qual cosa no ha hagut consens per a la reforma proposada per la ministra. En el que sí estan d’acord els grups és en la necessitat de reposar els fons que s’han llevat.

La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això, la coordinadora recorda la importància de mostrar el rebuig públicament davant aquesta xacra per exigir als governs la implicació que cal per a lluitar per eradicar-la.

Tots els primers dimecres de mes, a les 20 hores, a l’ajuntament de València, rendim homenatge a totes les víctimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.

El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat! Exigim el restabliment i dotació dels mitjans escaients per a la prevenció de la violència de gènere i per a la assistència integral de totes les dones en situació de maltractament.
NO més violència contra les dones!

València, 6 d’octubre de 2014

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Además