Stop violencia de género, YA (octubre)

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València
La Coordinadora Feminista de València mostra la seua condemna i rebuig més about a totes violència contra les dones. En pocs dies, dos intentsd’assassinats i dues dones més assassinades. Assistim a aquesta escalada de violència contra les dones mentre el govern segueix retallant en prevenció, en assistència.

A Madrid i Còrdova, en 48 hores, dues dones han sigut tirotejades per homes assassins que després s’han suiciditat. D’elles, només sabem que romanen ingressades en centres hospitalaris. Recordem a totes les dones agredides de les quals no sabem res, a totes les que han quedat amb greus disfuncions físiques, mutilades, malaltes cròniques. De les quals ningú parla, ningú recorda.
Hui comencem setmana amb la notícia de dos nous assassinats. En Espluga de Francolí (Tarragona) la policia ha trobat el cadàver calcinat d’una dona, encara no sabem res més. El cas està en investigació.

I a València, una dona ha sigut assassinada per un home, que ha sigut detingut. Encara no sabem la relació que mantenia amb la víctima, de 46 anys. Estem fartes de sumar més i més agressions i feminicidis. Volem justícia, volem que les dones puguen viure sense violència, perquè és el seu, el nostre dret.
La violència contra les dones és exercida per homes maltractadors de tota edat i condició i patida per dones igualment de diferents edats i condicions. Aquesta cultura de la violència masclista només es pot combatre des de l’educació, des d’infantil fins a l’escola de persones adultes. Sense una educació en igualtat, basada en el respecte a les dones i la diversitat, difícilment podem pensar en eradicar les actituds masclistes que són el brou de cultiu de la violència.
Continuem sumant víctimes i el Govern ha acabat amb qualsevol contingut educatiu en materia d’igualtat o prevenció de violència de gènere, continúa sense dotar pressupostàriament serveis assistencials, de prevenció. Les retallades amb l’excusa de la crisi només estan agreujant la situació. El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat! Exigim el restabliment i dotació dels mitjans escaients per a la prevenció de la violència de gènere i per a la assistència integral de totes les dones en situació de maltractament. A més, la societat no pot romandre impassible davant aquest terrorisme que cada dia agredeix i assassina a dones. La nostra exigència que siga tractat com una qüestió d’estat ha de ser compartida per tota la societat.
La Coordinadora Feminista recorda que el silenci ens fa còmplices d’aquesta violència, per la qual cosa convida a la ciutadania a pronunciar-se públicament en contra, participant de tots els actes i mobilitzacions en contra d’aquesta barbárie.
Tots els primers dimecres de mes, a les 20h ens concentrem contra la violència masclista a l’ajuntament de València. Així mateix, la coordinadora ha iniciat una campanya amb motiu del 25 de novembre, denunciant els incompliments i retallades en matèria de prevenció i assistència en rodes de premsa i diferents actes en els carrers.
Perquè si agredeixen a una, ens agredeixen a totes i tots. NO més violència contra les dones!
#TerrorismeMasclista #QüestióEstat #NiUnaMés #EnsFaltenTotes
València, 27 d’octubre de 2014
Información:
Detienen a un hombre en Valencia que confesó haber matado a una mujer
abc@ABC_CValenciana / VALENCIA Día 27/10/2014
El varón se personó en las dependencias de la Policía para denunciar elhallazgo del cadáver pero los agentes le apresaron por un presunto homicidio
La Policía Nacional investiga un presunto caso de violencia contra las mujeres de Valencia registrado este domingo en la capital del Turias. Así, agentes del cuerpo han detenido a un hombre de 51 años acusado de matar a una mujer de 46 años en Valencia, ambos de nacionalidad española, según han confirmado fuentes de la Jefatura Superior de Policía en la Comunidad Valenciana,

El arresto se produjo en la tarde de este domingo 26 de octubre y el hombre, al que se le acusa de un delito de homicidio, continúa detenido en dependencias policiales.
De acuerdo con fuentes del Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana, la titular del Juzgado de Instrucción número 11 de Valencia procedió ayer al levantamiento del cadáver de la mujer, que presentaba «aparentes signos de violencia». El Juzgado ha decretado secreto de sumario. No existen, de momento, elementos para inhibirse en favor del juzgado de Violencia.
Según ha avanzado este lunes el diario «Levante-EMV» el hombre se personó en las dependencias policiales para denunciar que había hallado el cadáver de la mujer, que presentaba signos de violencia, pero resultó detenido por estos hechos tras su propia confesión.
Los agentes encontraron a la víctima tendida en el suelo de su domicilio y con el rostro tapado. Se investiga si la muerte se produjo por asfixia.
Investigan la muerte violenta de una mujer en Tarragona
EUROPA PRESS Tarragona 26/10/2014
Los Mossos d’Esquadra investigan la muerte de una mujer en l’Espluga de Francolí (Tarrgona), cuyo cadáver ha sido hallado este domingo con signos de criminalidad.
La policía catalana ha recibido el aviso a las 16.45 horas de que se había encontrado el cuerpo en una finca rural del municipio, ha detallado en un comunicado.
El juez ha decretado secreto de las actuaciones, y la División de Investigación Criminal (DIC) de la Región Policial del Camp de Tarragona se ha hecho cargo de la investigación.

:::::::::::::::::

La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant la brutal agressió patida per la jove de Carcaixent de 15 anys d’edat que va haver de ser hospitalitzada en la matinada del passat dissabte després de rebre diversos colps per part de la seua parella, un altre jove veí de la localitat de 17 anys, que va apallisar-la quan ella li va comunicar que volia acabar amb la relació. A conseqüència d’aquesta brutal agressió, es troba ingressada en l’hospital, on se li va diagnosticar trencament de mandíbula i del pòmul, entre altres lesions, per la pluja de colps que va rebre del agressor, que va ser detingut i en aquests moments està internat en un centre tancat. La Coordinadora recorda que la violència contra les dones és exercida per homes maltractadors de tota edat i condició i patida per dones igualment de diferents edats i condicions. No obstant, l’augment dels casos d’agressions entre la gent jove és preocupant. En molts casos, com en aquest, en joves que no arriben als 18 anys, inclús s’han hagut de dictar ordres d’allunyament per a protegir a xiquetes menors de quinze anys després d’haver sigut víctimes d’alguna agressió. Aquesta cultura de la violència masclista només es pot combatre des de l’educació, des d’infantil fins a l’escola de persones adultes. Sense una educació en igualtat, basada en el respecte a les dones i la diversitat, difícilment podem pensar en eradicar les actituds masclistes que són el brou de cultiu de la violència. Continuem sumant víctimes i el Govern ha acabat amb qualsevol contingut educatiu en materia d’igualtat o prevenció de violència de gènere, continúa sense dotar pressupostàriament serveis assistencials, de prevenció. Les retallades amb l’excusa de la crisi només estan agreujant la situació. El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat! Exigim el restabliment i dotació dels mitjans escaients per a la prevenció de la violència de gènere i per a la assistència integral de totes les dones en situació de maltractament.

El nostre pensament està ara en aquesta xiqueta ingressada, tot el nostre suport i ànim per a ella i el seu entorn afectiu. NO més violència contra les dones!

València, 15 d’octubre de 2014 Per la Coordinadora Feminista,

:::::::::::::::

La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant el nou feminicidi a l’Hospitalet (Barcelona). No sabem el nom d’ella, només que tenia 50 anys i ha estat assassinada presumptament per un home que ha estat detingut. El cas es troba en investigació i es desconeix la relació que mantenia amb la víctima.

Amb ella, són ja 51 dones les assassinades en aquest rànquing macabre. Recordem que desgraciadament són més de les que entren en les estadístiques i també aquelles ingressades en institucions hospitalàries, com les que quedaran amb greus discapacitats fruit de les brutals agressions que han patit. Continuem sumant víctimes i el Govern continúa sense dotar pressupostàriament serveis assistencials, de prevenció. Les retallades amb l’excusa de la crisi només estan agreujant la situació.

Mentrestant Ana Mato anuncia el propòsit del govern de reformar la Llei Integral 1/2004, contra la violència de gènere, quan no la ha desenvolupat ni ha aplicat una llei que es valorada positivament pel conjunt dels grups parlamentaris, per la qual cosa no ha hagut consens per a la reforma proposada per la ministra. En el que sí estan d’acord els grups és en la necessitat de reposar els fons que s’han llevat.

La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això, la coordinadora recorda la importància de mostrar el rebuig públicament davant aquesta xacra per exigir als governs la implicació que cal per a lluitar per eradicar-la.

Tots els primers dimecres de mes, a les 20 hores, a l’ajuntament de València, rendim homenatge a totes les víctimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.

El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat! Exigim el restabliment i dotació dels mitjans escaients per a la prevenció de la violència de gènere i per a la assistència integral de totes les dones en situació de maltractament. NO més violència contra les dones!

València, 6 d’octubre de 2014

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.