Stop violencia de género, YA (diciembre)

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant el nou feminicidi a Alcobendas. Liliana, de 36 anys, ha estat assassinada per la seua exparella, que s’ha entregat a la policia.

Fa pocs dies conmemoraben el Dia Internacional Per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, llegint els noms de totes les víctimes d’un any. No caldria commemorar aquesta data si les dones no foren assassinades només per això, per ser-lo. A l’estat espanyol, a data de hui són 70 les dones i xiquetes assassinades en aquest rànquing macabre.

La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Recordem que desgraciadament són més de les que entren en les estadístiques i també aquelles ingressades en institucions hospitalàries, com les que quedaran amb greus discapacitats fruit de les brutals agressions que han patit. Continuem sumant víctimes i el Govern continúa sense dotar pressupostàriament serveis assistencials, de prevenció. Les retallades amb l’excusa de la crisi només estan agreujant la situació.

Exigim del Govern un compromís real en la lluita contra aquesta xacra. Compromís i recursos escaients que el Govern de l’Estat han de tindre per a eradicar-la i que passen necessàriament per la seua consideració com a qüestió d’Estat.

Després de deu anys de la Llei Estatal 1/2004, contra la violència de gènere, no ha estat dotada pressupostàriament ni desenvolupada. Recordem que el govern valencià va traure una llei autonòmica que després de dos anys encara no ha desenvolupat.

Però a més, pensem que una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això, la coordinadora recorda la importància de mostrar el rebuig públicament davant aquesta xacra per exigir als governs la implicació que cal per a lluitar per eradicar-la.

Tots els primers dimecres de mes, a les 20 hores, a l’ajuntament de València, rendim homenatge a totes les víctimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.

El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat! Exigim el restabliment i dotació dels mitjans escaients per a la prevenció de la violència de gènere i per a la assistència integral de totes les dones en situació de maltractament.

NO més violència contra les dones!

València, 19 de desembre de 2014

:::::::::::::::::::::::::::

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant els dos nous feminicidis de Abadiño (Bizkaia). Les víctimes són Mari Angeles, de 54 anys, i sa mare, Amelia, de 80. A hores d’ara ha estat detingut el pressumpte assassí, parella de la primera víctima.

El dia 25 commemoraven el Dia Internacional Per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, llegint els noms de totes les víctimes d’un any. Desgraciadament els noms augmenten en el llistat. Noms que corresponen a dones i xiquetes assassinades pels homes masclistes davant la impasibilitat social i la inactivitat del Govern.

Són 69 les assassinades en aquest rànquing macabre. La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Recordem que desgraciadament són més de les que entren en les estadístiques i també aquelles ingressades en institucions hospitalàries, com les que quedaran amb greus discapacitats fruit de les brutals agressions que han patit. Continuem sumant víctimes i el Govern continua sense dotar pressupostàriament serveis assistencials, de prevenció. Les retallades amb l’excusa de la crisi només estan agreujant la situació.

Exigim un pronunciament per part del president del Govern, que declare públicament el compromís per a lluitar contra aquesta barbárie. El terrorisme masclista ha de ser considerat qüestió d’estat i el govern ha d’adoptar de forma urgent mesures per a començar a combatre-la.

Mentrestant s’assassinen dones quasi diàriament, ni els mitjans, ni el conjunt de la societat són conscients d’aquesta xacra. Es normalitza la violència contra les dones de forma constant. Però la violència contra les dones és la primera causa de mort prematura. d’aquestes. Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta.

Per això, la coordinadora recorda la importància de mostrar el rebuig públicament davant aquesta xacra per exigir als governs la implicació que cal per a lluitar per eradicar-la.

Tots els primers dimecres de mes, a les 20 hores, a l’ajuntament de València, rendim homenatge a totes les víctimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones. El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat!

Exigim el restabliment i dotació dels mitjans escaients per a la prevenció de la violència de gènere i per a la assistència integral de totes les dones en situació de maltractament. Exigim

NO més violència contra les dones!

València, 10 de desembre de 2014

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.