Stop violencia contra las mujeres YA¡¡¡¡¡¡¡¡ (abril)

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

Nou feminici a Vitoria, amb aquesta dona assassinada per la seua parella, són dotze dones assassinades enguany a les mans de maltractadors masclistes. La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant els nou feminicidi de Vitoria on un home ha assassinat a la que era la seua parella, una dona de la qual només sabem que tenia 29 anys.

També a Iniesta (Conca) un home ha intentat assassinar a la seua parella, que es troba en estat greu en l’hospital.

La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Recordem que desgraciadament són més de les que entren en les estadístiques i també aquelles ingressades en institucions hospitalàries, com les que quedaran amb greus discapacitats fruit de les brutals agressions que han patit. Continuem sumant víctimes i el Govern continua sense dotar pressupostàriament serveis assistencials, de prevenció. Les retallades amb l’excusa de la crisi només estan agreujant la situació.

Aquests assassinat i intent d’assassinat, foren perpetrats el mateix dia en què aparegué el tuit en la pàgina oficial de la Guàrdia Civil comparant la violència de gènere amb la que suposadament exerceixen les dones contra els homes. Comparar aquesta xacra social, aquest terrrorisme masclista que és la violència contra les dones en totes les seues formes (les agressions sexuals, la mutilació, el maltractament, la tracta o el feminicidi són algunes d’elles), amb els assassinats puntuals d’homes a les mans de les seues parelles, solament pretén negar aquesta realitat de la violència masclista que a hores d’ara s’ha cobrat 12 vides. No és prou haver demanat disculpes i retirat -hores després- el tuit.

Exigim un pronunciament per part del president del Govern, que declare públicament el compromís per a lluitar contra aquesta barbárie. El terrorisme masclista ha de ser considerat qüestió d’estat i el govern ha d’adoptar de forma urgent mesures per a començar a combatre-la.

Mentrestant s’assassinen dones quasi diàriament, ni els mitjans, ni el conjunt de la societat són conscients d’aquesta xacra. Es normalitza la violència contra les dones de forma constant.Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això, la coordinadora recorda la importància de mostrar el rebuig públicament davant aquesta xacra per exigir als governs la implicació que cal per a lluitar per eradicar-la.

Tots els primers dimecres de mes, a les 20 hores, a l’ajuntament de València, rendim homenatge a totes les víctimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones. El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat!

València, 3 d’abril de 2015

#TerrorismeMasclista #QüestióEstat #EnsFaltenTotes

Coordinadora Feminista de València

Más información: El País

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.