Sabates roges contra les violències masclistes//Zapatos rojos contra las violencias machistas

P1350584

Más fotografías

 

La Coordinadora Feminista de València, dins dels actes de la Campanya anual contra la violència masclista, ahir va convocar una performance on portarem cadascuna de les persones assistents un parell de sabates, que simbolitzaven una dona assassinada.

La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Però són dones assassinades de les que entren en les estadístiques. Altres quedaran amb greus discapacitats fruit de les brutals agressions que han patit.

En l’estat espanyol 17 dones han estat assassinades per homes. La única causa ha estat ser dones. A aquests feminicidis cal afegir l’assassinat de dues criatures i d’un home.

La intervenció «Sabates Roges» va nàixer en Ciutat Juárez (Mèxic), a l’agost de 2009, de la mà de l’artista Elina Chauvet, amb la pretensió de ser «una trobada de l’art i la memòria col·lectiva. Cerca en la seua marxa solidaritat entre els pobles envers una ciutat on l’assassinat i la desaparició de dones és un fet quotidià, també genera una reflexió en les ciutats i països on es presenta, ja que provoca parlar d’un tema cada vegada menys ocult com és la violència cap a les dones».

La Coordinadora Feminista de València se suma ara a la Campanya d’Amnistia Internacional reprenent aquesta trobada de denúncia contra les violències masclistes.

Realitzaren aquesta trobada en la qual totes les persones portarem un parell de sabates que simbolitzen la violència exercida cap a les dones que han sigut assassinades i ja no podran usar-los. Varen participar en aquest projecte de rèplica a la ciutadania valenciana, portant parells de sabates de dona i de xiqueta de tot tipus de color, talla i estat. No calia que foren nous. Posteriorment a la performance s’arreplegaren per Amnistia Internacional i organitzacions col·laboradores per a formar part d’una exposició i continuar així la campanya de denúncia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Además