El moviment #AlertaFeminista llança una campanya de sensibilització per unes festes lliures d’agressions masclistes

L’objectiu és impulsar els missatges mitjançant les prop de 700 organitzacions adherides

Els lemes principals de la campanya són #TinguemLaFestaEnPau  #ElMeuCosNoÉsElTeuDret #TengamoslaFiestaEnPaz i #TinguemLaFestaEnPau 

El Moviment #AlertaFeminista enceta demà una campanya de sensibilització per contribuir a unes festes d’estiu lliures de violències masclistes. La campanya posa a disposició d’associacions feministes, organitzacions socials, comissions de festes, col·lectius i persones a títol individual, materials dissenyats per a xarxes socials i per a impressions en cartells i adhesius, per a que facen ús lliurement durant les festes dels seus municipis. També distribuirà un Bàndol feminista que fa saber a la ciutadania els drets de les dones i convida a adoptar una actitud compromesa enfront de qualsevol tipus d’agressió contra les dones, socorrent i recolzant a les que siguen agredides i aïllant i denunciant als agressors.

La campanya porta com a lemes principals “Tinguem la festa en pau” i “El meu cos no és el teu dret” i utilitza tant missatges contundents com missatges amb clau d’humor per a traslladar 4 idees fonamentals:

L’assetjament a les dones no és una broma, és un delicte tipificat.

Les dones tenen dret a divertir-se lliurement i ningú no té dret, en cap circumstància, sobre els seus cossos. Les persones tenim dret a gaudir d’unes festes lliures de violències masclistes.

És necessari prendre partit, abandonar la posició de còmplice i actuar si veiem assetjament.

Ni haver begut en excés, ni la nocturnitat, ni la foscor, ni la vestimenta de les dones justifiquen ni disculpen cap agressió.

Els missatges dirigits a les dones tenen l’enfocament en l’empoderament, en clarificar que les dones tenen dret a gaudir de les festes, a vestir com vulguen i a que ningú no les toque sense el seu consentiment i menys encara les violente, així com animar-les a que denuncien en cas de patir o veure un assetjament.

Els missatges dirigits als homes posen el focus en la càrrega de la responsabilitat, incideixen en què qui comet una agressió és responsable, res pot justificar cap agressió contra les dones, l’assetjament és un delicte, no és un joc ni una broma, i no tenen dret sobre els cossos de les dones. Assetjar una dona tocant-la sense el seu consentiment o agredint-la verbalment és violència masclista.

La campanya s’acompanya d’una moció als ajuntaments per a exigir que aquests adopten mesures contundents per prevenir i, cas de produir-se, perseguir les agressions masclistes a les festes dels municipis, així com fer participes d’aquestes mesures a les comissions festives per a fer un front comú per unes festes lliures de violències.

El moviment #AlertaFeminista és un grup estable de treball del moviment feminista valencià centrat en les violències de gènere, que va nàixer amb motiu de la campanya del passat 19 de juny #19JAlertaFeminista a València, per a reivindicar 120 milions d’euros dels Pressuposts Generals de l’Estat per als ajuntaments, destinats a la lluita contra les violències masclistes des dels municipis.

El grup #Alertafeminista és una formació de caràcter horitzontal, formada per organitzacions de tot l’estat espanyol, majorment del País Valencià, grups de dones activistes i dones a títol individual. La seua primera campanya del passat 19 de juny va aconseguir més de 700 adhesions d’organitzacions de tot l’estat i la moció que #AlertaFeminista va impulsar per a ajuntaments ha sigut ja aprovada ja en més de 50 consistoris.

NOTA: S’adjunta una selecció de les targetes dissenyades per a la campanya de xarxes socials així com el BÀNDOL del moviment #AlertaFeminista per a les festes municipals amb el prec de que se li done la major difusió amb la seua publicació com imatge.

València, a 18 de juliol de 2017

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.