Manifest 8M2020: «Feminisme per a canviar el món»

MANIFEST 8 març 2020
FEMINISME PER A CANVIAR EL MÓN
El moviment feminista ha tornat a fer història! Hem eixit de nou als carrers per clamar ben fort contra totes les discriminacions i violències que patim les dones cada dia, a tot arreu!
Fou la unió de moltes dones al món, la que aconseguí grans victòries per a totes nosaltres així com els drets que hui tenim. Ens precedeix una llarga genealogia de dones activistes, migrants, sufragistes, sindicalistes… que contribuïren a la transformació social, i que ha afectat tant a les lleis, com a les actituds col·lectives i personals de les dones i homes.
Però no ens acontentem, queda molt per canviar i per això diem:
¡FEMINISME PER A CANVIAR EL MÓN!
Les dones som diverses però compartim la lluita pels drets de totes. I totes juntes, les que estem ací i les que no poden estar, diguem no a aquest tipus de societat masclista, racista, capitalista i colonialista.
Les dones tenim un paper primordial en el sosteniment i cura de la vida. És hora de posar les cures al centre de la societat. Les dones no volem continuar soles amb aquesta càrrega i exigim corresponsabilitat i el dret a cuidar i a ser cuidades.
Les dones patim discriminacions i violències al treball. Bretxes de gènere: als salaris i a les pensions. Hi ha sectors amb condicions inadmissibles: les treballadores de neteja d’hotels o de les treballadores de la llar, les aparadores i tantes altres. Exigim que el temps de cura siga reconegut en el càlcul de les pensions.
Exigim treballs i jornals dignes; la derogació de les Reformes Laborals i del treball d’interna, que esclavitza les dones migrants; una llei efectiva d’igualtat salarial; la ratificació del Conveni 189 de l’OIT, mesures per eradicar l’assetjament sexual i per raó de sexe i que les dones amb diversitat funcional tinguen un tractament real i efectiu d’inserció social i laboral.
Denunciem que ser dona és la principal causa de pobresa. La precarietat que afecta les dones s’agreuja per tindre més edat, per l’orientació sexual, ser lesbianes, ser migrades, racialitzades, per ser dones transexuals, per tindre diversitat funcional o una imatge que no està dins de la normativitat.
La pobresa degrada a les persones. No només afecta el cos, destrueix la dignitat i l’esperança i empeny a l’exclusió.
Exigim una educació que no invisibilitze les dones, una educació en valors, on la coeducació i l’educació afectivosexual en les escoles formen persones per a un món d’iguals en drets i de respecte, sense estereotips de gènere .
Una educació pública, laica i feminista, lliure del valors patriarcals i que lluiten contra la explotació laboral y sexual.
Exigim un estat laic. Som les dones les que més necessitem un estat laic per protegir els nostres drets i llibertats enfront dels atacs i intromissions de les religions per arravatar-nos-les.
Denunciem que el patriarcat manté privilegis, desigualats econòmiques, de accés al recursos al patrimoni i al poder real mitjançant la divisió sexual del treball y les violències masclistes.
Ja n’hi ha prou de que les dones visquem sota el terror i falta de llibertat que imposen assassins maltractadors, assetjadors, violadors, proxenetes i puters. Prou de violència cap a les dones. Prou d’ assassinats. Exigim lleis que contemplen totes les formes de violència contra les dones. Formació obligatòria en perspectiva de gènere al poder judicial, en els cossos i forces de seguretat i a les administracions. Que els pactes contra la violència de gènere es doten de recursos suficients. Ja n’hi ha prou de violentar els nostres cossos, d’una aliança criminal entre patriarcat i capital, que ens vol empobrides perquè siguem dòcils, callades i submises i que posa preu als cossos de les dones!
L’ educació és un element fonamental per a combatre la violència de gènere i donar eines a les xiquetes per tal de detectar relacions tòxiques. Exigim una educació afectivo-sexual igualitària i obligatòria que lluite també contra el model de sexualitat misògina y violenta de la pornografia a la que està exposta la nostra infància, contra la normalització de la cosificació de las dones y la mercantilització dels nostres cossos, per tal de evitar la violència sexual, les manades y la tracta de dones i xiquetes.
Denunciem la llei de Seguretat Ciutadana, anomenada llei mordassa, de 2015, que ha suposat una mitjana de 80 multes diàries contra la llibertat d’expressió. Al Moviment Feminista a València, tenim pendents 20 multes a piqueteres que estaven participant en les vagues de dones de 2018 i 2019.
El feminisme i la practica feminista deuen ser interseccionals. Les dones migrants exigim que se’ns escolte i se’ns reconega en esta lluita i en esta societat com subjectes polítics i com a persones.
No podem parlar d’igualtat perquè no tenim els mateixos drets. Hem d’estar unides en les lluites de totes les dones.
Volem canviar i transformar el mon començant per aquest territori. Per això demanem la derogació de la llei d’estrangeria, el tancament immediat dels CIES. Que els Estats europeus assumeixen la seua responsabilitat amb l´accés al refugi i protecció de les persones.
La nostra lluita és de resistència col·lectiva per la defensa de la vida front l‘expoli colonial que alimenta l´estat de benestar del Nord.
Si parlem de canviar el mon, hem de revisar si ho estem fent a favor de totes les dones. No mes explotació de les dones migrants.
Reivindiquem la llibertat sexual de les dones, el dret a ser feliços, a viure com vulguem.
Als qui protagonitzen aquesta onada reaccionaria i patriarcal, les dones responem amb aquest tsunami feminista.
Ni un pas enrere en els nostres drets!
Companyes, recordem que el 8 de març és tots els dies! El camí és llarg i les mobilitzacions continuen, ajuntem-nos, defensem-nos; lluitem i cuidem-nos. Juntes som IMPARABLES! Visca, visca, visca, la lluita feminista!.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Además