L’exposició «La força dels somnis. 25 anys Lambda» a La Nau

Sala Oberta – La Nau. Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 20 hores. Diumenge i festius de 10 a 14 hores. ENTRADA LLIURE.

Organitza: Col·lectiu Lambda

Col·labora: Universitat de València

El 26 de setembre de 1986 es va constituir oficialment l’associació que avui coneixem com a Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Des d’aquell moment molts són els esdeveniments, les dificultats i els èxits que han marcat la seua petita però intensa història.

Dins dels actes que s’estan preparant amb motiu de la commemoració del vint-i-cinquè aniversari del C. Lambda, s’inclou una exposició que recull la trajectòria de l’associació, constituïda en un referent important del moviment d’alliberament sexual del País Valencià i de l’estat espanyol.

Amb el títol de «La força dels somnis: 25 anys Lambda», la mostra il·lustra el camí recorregut en el progrés social cap al reconeixement de la igualtat per a les comunitats sexuals minoritzades i destaca el paper que des de l’activisme ciutadà han tingut les persones voluntàries com a energia impulsora d’aquests avanços.

OBJECTIUS

  • Donar a conèixer la tasca, els valors i les reivindicacions que fonamenten el treball del Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.
  • Reforçar els vincles de participació ciutadana amb la societat civil.
  • Sensibilitzar sobre la necessitat d’eliminar de la societat qualsevol tipus de discriminació per qüestions d’orientació sexual, identitat de gènere o VIH-SIDA.
  • Reconèixer públicament el paper de les persones que han donat consistència a aquest projecte ciutadà a favor de la diversitat sexual.
  • Contribuir a la configuració de la memòria històrica del moviment d’alliberament sexual, i de la cultura de l’arc iris.
  • Involucrar dinamitzadors culturals i creadors artístics en processos de reflexió social sobre la diversitat sexual.

Font: UV

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Además