Les dones mouen les xarxes socials

Les dones entre els 18 i els 34 anys són les més actives a les xarxes socials, seguides molt de prop pel següent tram d’edat, el que va dels 35-49, segons es conclou del darrer estudi publicat per la consultora Nielsen. Per quintils, el tram d’edat de les dones amb menys activitat és el de les dones més joves, entre els 2 i els 17 anys. Les dones entre 50-64 anys, són més actives i dinàmiques a les xarxes que les adolescents. Aquestes, les més joves fins i tot estan per sota de les majors a 65 anys, pel que fa a pressència a les xarxes. En general, més joves el percentatge d’usuaris és directament proporcional al nivell educatiu dels usuaris.

Sobre els hàbits de les dones, esmenta que les dones veuen més vídeos que els homes. Durant el mes de maig, més de 31 milions de persones han visionat vídeos a les xarxes socials i blocs, que han vist 157 milions de vídeos. D’aquestes xifres, 4.000 dones més que homes han visionat els vídeos. En canvi, els homes passen més temps (9%) veient vídeos. Els homes passen més temps dins les xarxes socials professionals com Linkedin i wikio, que són les úniques xarxes amb predomini masculí, però la primera posició l’ocupa, amb una gran diferència, Facebook, seguida de Blogger, i per sobre de Twitter en tercera posició.
La petita revolució dels mòbils
A més, confirma la tendència de que cada vegada més, l’accés a les xarxes socials es realitza des de dispositius mòbils: 2 de cada 5 usuaris. Les aplicacions més usades són, per aquest ordre, Jocs, meteorològiques i les dedicades a les xarxes socials. Xifres menors corresponen a les consoles de jocs, els televisors connectats a Internet, els e-readers i els dispositius de música portàtils. Des dels dispositius mòbils, les xarxes socials són la segona activitat, per darrere de la música, i per sobre dels jocs i el servei de mapes i gps. Al seu torn, les aplicacions de xarxes socials són les terceres més descarregades per usuaris de smartphones, després dels videojocs i les relacionades amb el pronòstic del temps.
Pel que fa al consum per xarxes socials, a Espanya Facebook acapara un temps total d’ús més gran que la resta de xarxes socials. En canvi, Tuenti és la xarxa social amb la mitjana per usuari més alta de totes: 4 hores i 42 minuts per persona.
Nielsen conclou que els usuaris de les xarxes socials són més influents que la resta pel seu hàbit d’oferir opinions i idees sobre esdeveniments polítics, d’actualitat i sobre els mitjans de comunicació. Aquesta dada unida a que el 70% dels usuaris de xarxes socials compren per internet, 12 punts per sobre de la resta d’internautes, i que més de la meitat dels usuaris segueixen a una marca, fan de les xarxes socials un lloc en el que les marques han d’explotar les seves estratègies de comercialització.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.