Conferencia ‘La violencia contra las mujeres en Europa. Una aproximación a la macroencuesta de la Agencia de los Derechos Fundamentales de la UE’.

CONFERENCIA EUROPEA EN VALENCIA: Debate del Claustro Abierto de la Universidad de Valencia: ‘La violencia contra las mujeres en Europa. Una aproximación a la macroencuesta de la Agencia de los Derechos Fundamentales de la UE’:

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València comença la nova temporada de debats amb un dels problemes socials que més s’ha agreujat recentment per la tendència alcista d’aquest estiu: la violència de gènere.

Ahir, dimarts, 23 de setembre, el director de programes de l’Agència de Drets Fonamentals de la UE, Albin Dearing, analitzarà a l’Aula Magna (19 hores) els resultats de la ‘macroenquesta’ elaborada per aquest organisme per estudiar el problema de la violència de gènere a tot Europa. En l’enquesta, hi han participat 42.000 dones dels 28 estats membres de la UE, amb una mitjana de 1.500 entrevistes per país. És la primera enquesta d’aquest tipus que s’ha realitzat i respon a una petició de dades sobre la violència contra les dones realitzada pel Parlament europeu.

Els resultats són representatius de les experiències i les opinions de dones amb edats compreses entre els 18 i els 74 anys residents a la UE- Aquesta conferència, que es podrà seguir en directe (http://mediauni.uv.es/tv), s’inscriu en la programació de Claustre Obert, l’espai de reflexió creat pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat i EL PAÍS per abordar temes d’actualitat.

L’acte estarà moderat pel vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antonio Ariño, i moderat per Elena Martínez, professora titular de Dret Processal de la Universitat de València, i està presentat pel màster oficial en Dret i Violència de Gènered’aquesta universitat amb la col·laboració de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València.

Dos dies més tard, el dijous dia 25, a la mateixa hora, La Nau serà seu d’un nou cicle de debats que s’organitza juntament amb l’Acadèmia València de la Llengua (AVL) ‘Clàssics a la Nau’, una sèrie de conferències per donar a conéixer més i millor alguns dels tresors bibliogràfics conservats a la Biblioteca Històrica de la Universitat de València. Es realitzarà un dijous al mes. La primera conferència correrà a càrrec del professor de la Universitat de València, Francisco M. Gimeno Blay (Universitat de València) i servirà per conéixer els manuscrits medievals i renaixentistes de la Universitat de València.

Font: UV

El pasado martes, día 23 de septiembre, el director de programas de la Agencia de Derechos Fundamentales de la UE, Albin Dearing, analizó en el Aula Magna, alas 19 horas, los resultados de la macroencuesta elaborada por este organismo para estudiar el problema de la violencia de género en toda Europa. En la encuesta han participado 42.000 mujeres de los 28 Estados miembros de la UE, con una media de 1.500 entrevistas por país. Es la primera encuesta de este tipo que se ha realizado hasta la fecha y da respuesta a una petición de datos sobre la violencia contra las mujeres realizada por el Parlamento europeo.

Fuente: Ángela Escribano Martínez

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.