Concentració contra totes les violències masclistes

 

Ens falten totes

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna pels assassinats masclistes que eleva a 976 dones assassinades, entre 2.004 i 2017

Al present any 2017, han estat assassinades 37 dones, 6 xiquetas i xiquets, 7 més estan en investigació

Però, a més d’aquestes dones que han patit l’expressió més violenta de la violència masclista, no podem deixar de nomenar i recordar a totes aquelles dones maltractades, agredides, insultades, humiliades, esclavitzades i explotades, aquelles dones que pateixen dia a dia expressions de violència masclista, dones que no poden tenir llibertat d’expressió, de decisió, de moviment; dones que pateixen tot tipus de violència física, psicològica, sexual i econòmica. Són violències que s’exerceixen contra les dones a tot el món només pel fet de ser dones. Són violències que no entenen de barreres culturals, econòmiques o entre països. Són violències presents en tota època, nivell cultural i societat, en fases de conflicte i en fases de pau.

La violència exercida contra les dones representa una vulneració sistemàtica dels Drets Humans de més de la meitat de la població, però no podem oblidar que la violència masclista s’exerceix així mateix contra totes aquelles persones que expressen lliurement una orientació sexual i una identitat de gènere diferent a aquella imposada pel heteropatriarcat.

Vivim en un sistema heteropatriarcal i capitalista, basat en la desigualtat entre homes i dones. Vivim en un sistema que privilegia els homes e invisibilitza a les dones, així com a les persones que qüestionen la norma social o no responen a una sexualitat heteronormativa. És un sistema que utilitza la violència masclista per al seu sosteniment.

Per tot això ens agradaria expressar que:

  • Hem d’aprofundir en les causes que generen la discriminació sexual i legislar per una coeducació que inclogui una educació en igualtat, capaç de formar persones amb valors de respecte i d’acceptació de la diferència i que sigui capaç d’eradicar rols i estereotips sexistes.

 

  • Les retallades sistemàtics dels recursos públics, i concretament, dels recursos encaminats a lluitar contra la violència exercida cap a les dones, estan agreujant la situació de les dones víctimes de violències masclistes.

 

  • La llei contra la violència de gènere no està del tot desenvolupada i compta amb nombrosos buits legals i ambigüitats, el que dóna lloc a la pràctica a mesures poc efectives quan hi ha denúncia per maltractament, així com al no reconeixement de les víctimes en tots els tipus d’actes de violència masclistes.

 

  • Hi ha una manca de dotació pressupostària estatal suficient, així com una falta de distribució organitzada dels recursos necessaris que permeti que les mesures vigents siguin efectives.

 

  • El sistema judicial reprodueix les estructures patriarcals, invisibilitzant les violències masclistes i no protegint prou a les dones, filles i fills de les dones que han patit violència

Perquè la violència contra les dones és responsabilitat de qui l’exerceix, i no de qui la pateix; perquè cap dona mereix ser maltractada; perquè la societat no pot protegir ni justificar als maltractadors; perquè les dones hem de ser escoltades, seguirem reunint-nos i denunciant el primer dimecres de cada mes que la violència masclista és cosa de totes i tots, mostrant que cal que lluitem unides, de forma col·lectiva i organitzada, duent a terme l’empoderament i la autodefensa feminista. Perquè el moviment feminista és la clau per a la construcció d’una societat lliure de violència, així com d’una transformació cultural i social.

Som milions de dones sostenint la vida i intentant construir relacions lliures de violència. Les unes al costat de les altres, diem prou a les violències masclistes i ens recolzem per gaudir de vides i de relacions lliures: perquè se’ns va la vida.

Ens volen callades i submises, però nosaltres anem a cridar i ens anem a rebel·lar, diem NO! A la violència masclista.

PERQUÈ ENS VOLEM VIVES, LLIURES, I JUNTES !!
CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, AUTODEFENSA FEMINSTA

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.