Concentració pels drets de les xiquetes i dones afganeses, València

MANIFEST CONCENTRACIÓ PER L’AFGANISTAN A VALÈNCIA:

Davant la situació a l’Afganistan, des de l´Assemblea Feminista i la Coordinadora Feminista de València manifestem el nostre rebuig total a les violències que s’estan perpetrant contra la població civil afganesa, violències que de manera específica s’exerceixen sobre les dones.

Els milions de milers de dòlars invertits durant la invasió de les tropes dels EUA i la  OTAN han anat a parar a les mans dels que els interessa mantenir viu el conflicte armat i el país convertit en caos: mai han tingut com a objectiu primordial l’educació de les xiquetes i els xiquets, i de les dones, ni els hospitals o les escoles, ni millorar la vida de la població civil. Uns recursos que haurien d’haver estat destinats a enfortir i consolidar un veritable govern democràtic a l’Afganistan.

Per tot açò, hui estem als carrers per:

  • Exigir un corredor humanitari per garantir la vida de les persones que volen fugir de l’Afganistan i l’immediat reconeixement d’asil a aquestes, així com  l’acolliment digne de totes les persones refugiades. Volem Asil ja!  De la mateixa manera, demanem als governs autonòmics i municipals que col·laboren en l’acollida. Que s’establisquen mecanismes internacionals per garantir els drets fonamentals de la població civil.
  • Fer una crida a la comunitat internacional per a que exercisca un paper constructiu en la reconstrucció de l’Afganistan i no deixe soles a les quines lluiten per la democràcia, així com demanar a la comunitat internacional, a la Unió Europea i al govern de l’Estat espanyol que no reconega el govern dels talibans.
  • Exigir que s’aturen immediatament totes les deportacions pendents de la Unió Europea a l’Afganistan. L’Afganistan no era ni és un país segur!
  • Denunciar i rebutjar qualsevol forma d’opressió, repressió i violència contra les dones afganeses.
  • Exigim que els recursos econòmics siguen per tenir cura de la vida de les persones i no per alimentar els recursos armamentístics, ni dels talibans ni de ­cap bàndol, que siguen ­per a garantir els drets humans i fer costat a les organitzacions de la societat civil, perquè puguen continuar treballant
  • Els fonamentalismes religiosos afecten cruelment la vida de les xiquetes i les dones. Per això, cal establir els fonaments per a la construcció d’un Estat Laic que protegisca les dones, i a tota població.
  • Respectem i donem suport al procés de lluita feminista que les mateixes dones afganeses emprenguin, des d’una mirada decolonial.
  • Condemnem i exigim l’assumpció de responsabilitats per la política migratoria de l’estat espanyol pel que fa a les devolucions forçoses com les que s’han produït en la Isla de Tierra,  la violació dels drets de la infància migrant, així com les polítiques que afavoreixen la necropolitica en el Mediterrani.

Fem una crida a totes les organitzacions feministes perquè sumem esforços per tal de donar suport a la lluita de dones afganeses i d’altres països amb governs fonamentalistes religiosos i governs que atempten contra els drets humans per estrenyent llaços de solidaritat internacionalista a través d’organitzacions feministes i de la societat civil.

Com diu la Malala Yousafzai: “Si es vol acabar amb la guerra amb una altra guerra, mai arribarà la pau. Els diners gastats en tancs, armes i soldats s’han de gastar en llibres, llapis, escoles i professorat. L’educació és poder per a les dones i per això els talibans tenen por de l’educació. No volen que les xiquetes vagin a l’escola perquè saben que aquestes xiquetes esdevindran dones poderoses, dones lliures.”

Simone de Beauvoir ens va advertir; “No oblideu mai que serà prou una crisi política, econòmica o religiosa perquè els drets de les dones tornen a ser qüestionats. Els drets mai es donen per adquirits, hem de restar vigilants tota la nostra vida”. I també recordar el sentiment sòric de Audre Lorde en dir; “No seré una dona lliure mentre continue havent-hi dones sotmeses”.

PELS DRETS DE LES XIQUETES I LES DONES AFGANESES, PERQUE PUGUEN VIURE LES SEUES VIDES EN LLIBERTAT I TRIAR EL SEU FUTUR

VISCA LA LLUITA DE LES DONES

VISCA LA LLUITA FEMINISTA

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Además