Concentració contra les violències cap a les dones

P1410478

Para acceder a más fotografías haz click aquí.

“ENS FALTEN TOTES”
La Coordinadora Feminista de València manifestem la nostra condemna pels assassinats masclistes que eleva a 945 dones assassinades, entre 2.004 i 2017.
A l’any 2016, han estat assassinades 65 dones i 2 menors. 11 casos més estan en investigació. Al País Valencià van ser 7 les dones assassinades.
Al present any 2017, ja han estat assassinades 6 dones i 2 més estan en investigació.
Però es necessari recordar no sols a les 945 dones assassinades, també a la resta de dones agredides, insultades, humiliades i assatgades, les que viuen una mort silenciosa cada dia a les seues cases i en les seues vides, són les dones que sofreixen qualsevol tipus de violència física, psicològica, econòmica o sexual, violències que s’exerceixen contra la dona pel simple fet de ser-ho.
Les violències masclistes representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de més de la meitat de la població.
• La violència contra les dones és un fet estructural d’un sistema heteropatriarcal i capitalista, basat en la desigualtat entre dones i homes, que utilitza les violències masclistes com a eina de sosteniment, i que està presents en el conscient i en l’inconscient col·lectiu.
• Les violències masclistes es manifesten no només contra les dones, també recauen en totes aquelles persones que no responen a la sexualitat heteronormativa imposada.
• Les retallades sistemàtiques en tots els recursos públics, i més concretament en els recursos especialitzats envers les dones, tenen un impacte de gènere brutal per la precarització i vulnerabilitat que pateixen les dones.
• Les lleis contra les violències de gènere o violències masclistes no han anat acompanyades d’una dotació pressupostària suficient dels recursos necessaris, que permetera el desplegament integral d’aquestes lleis.
• El sistema judicial reprodueix les estructures patriarcals i perpetua la violència masclista, afavorint la desprotecció de les dones en risc i invisibilitzant i minimitzant les violències viscudes.
Denunciem, per tant, una evident falta d’acció política.
• Així mateix, exigim la retirada immediata de l’ordre que configura la Xarxa Pública d’Atenció Social Integral a les víctimes de violència de gènere de la Comunitat Valenciana perquè:
– Per a la seua elaboració no s’ha comptat amb les dones que han patit violència, ni amb els col·lectius feministes, ni amb les professionals de la Xarxa d’Atenció Social.
– Tampoc modifica l’actual sistema clientelar, implantat per l’anterior govern, sinó que el consolida i reforça.
– I lluny de revertir la privatització d’aquests serveis, la legitima.
– A més, manté la institucionalització de les dones que pateixen violència i no planteja el seu dret a ser ajudades i protegides on decidisquen viure, ni tampoc la concessió d’habitatges socials.
– Així mateix, exclou dels recursos residencials a les dones menors d’edat i a les filles i fills majors d´edat.
Seguim i seguirem denunciant i recordant que la violència és responsabilitat de qui l’exerceix, no de qui la pateix. Però la violència masclista constitueix un drama que no és privat, que és públic i s’encarna en el més profund de la nostra societat. Per això diguem alt i clar que la lluita contra la violència masclista és qüestió de totes i tots.
És per això que estem ací els primers dimecres de mes i és per això que hem de continuar, tots i cadascun dels dies de l’any, denunciant i condemnant qualsevol tipus de violència que s’exerceix sobre les dones.
Però, per la construcció d’una societat digna i lliure de violències, cal reconèixer que el moviment feminista som la clau de la transformació cultural i social. Som milions de dones sostenint la vida i intentant construir relacions lliures de violència.
Les unes al costat de les altres, diem prou a les violències masclistes i ens donem suport per gaudir de vides i relacions lliures: perquè ens hi va la vida.
SENSE LES DONES NO HI HA REVOLUCIÓ!!
ENS VOLEM VIVES, LLIURES, UNIDES I EMPODERADES!!!
LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, QÜESTIÓ D’ESTAT!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.