8 de Març 2014. Día Internacional de les Dones: manifestació i manifest

Dissabte 8 de Març: Manifestació 19 h. eixida: Glorieta

Recorregut: Jardins del Parterre (cantonada C/Pau)Palau de Justicia, Colón, Xátiva, Av. Maqués de Sotelo, Pça. de l’Ajuntament, San Vicent, Pça de la Reina, Micalet y finalitza en la Plaça de la Verge.

Ordre de la Manifestació

Pancarta de capçalera, Espai de Dones, Associacions de Dones, Organitzacions Mixtes.

Totes aquelles dones que vulgau anar en «l’Espai de Dones» acudiu a la capçalera de la manifestació, darrere de la Pancarta unitària.

Manifest 8 de març. Dia internacional de les Dones. Moviment Feminista de València

8 de març de 2014. Dia Internacional de les Dones

Ni un pas enrere: desobediència feminista!

El dia 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, des de fa més d’un segle les dones de tot el món eixim al carrer per exigir els nostres drets. A pesar del temps transcorregut, estem molt lluny d’aconseguir-los. A més a més, en alguns països les dones no poden exercir els drets més fonamentals i bàsics.

Els drets de les dones són part inalienable, integrant i indivisible dels drets humans universals. La plena participació de les dones en condicions d’igualtat en la vida econòmica, laboral, cultural, social, política i civil, així com l’eradicació de totes les formes de discriminació i violències envers les dones ha sigut i segueix sent objectiu prioritari de la lluita feminista. Si bé en alguns països la situació de les dones ha millorart considerablement, també s’estan produint importants retrocessos. Com és el cas de l’Estat espanyol.

Durant els últims anys, la crisi econòmica està servint d’excusa per a escometre reformes i retallades dels serveis bàsics en un clar atac contra els interessos de les dones. Es tracta d’una crisi perfectament orquestrada i estratègicament dissenyada que ens priva dels avanços i drets aconseguits després d’anys de lluita. A l’Estat espanyol les reformes del partit popular han agreujat la situació de desigualtat de les dones. Hi ha més precarietat laboral, més temporalitat en els contractes, més ocupació submergida, més atur i els salaris són més baixos. De fet, la pobresa i l’exclusió social tenen nom de dones, especialment si són majors, amb algun tipus de diversitat funcional, migrants i famílies monomarentals.

Però, a més a més, les dones estem patint l’atac feroç que suposa la retrògrada i misògina contrareforma de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs del partit popular. Per això, com sempre, però més que mai, hem de lluitar amb força contra el sistema neoliberal que no para de retallar els nostres drets. Reformes i retallades que suposen una important agressió envers les dones i que evidencien una clara ideologia ultraconservadora patriarcal, que té com a objectiu fonamental impossibilitar la nostra autonomia i llibertat.

Davant d’aquestes agressions, MANIFESTEM:

- El rebuig total i absolut a la retallada de drets en salut sexual i reproductiva de les dones. Perquè les dones decidim si parim o no parim. Avortament lliure i gratuït.

- La necessitat de l’accés lliure i gratuït als diferents mètodes anticonceptius, l’anticoncepció d’emergència, l’educació sexual i afectiva en tots els nivells de l’ensenyament, el qüestionament del model amorós, l’heterosexualitat obligatòria i el coit com a única pràctica sexual.
- Denunciem que l’exclusió de la reproducció assistida de la sanitat pública a parelles de dones i a dones fadrines és un altre retrocés en drets relacionats amb la salut sexual i reproductiva. La imposició i l’integrisme d’aquest govern vol obligar unes dones a ser mares mentre que a altres les exclou del dret a conformar les seues famílies.

- La urgent necessitat d’una escola pública, laica i coeducadora que avance en un model social basat en la igualtat, la pluralitat i el respecte a la diversitat.

- El rebuig a la múltiple discriminació que pateixen les dones, entre altres casos, de les minories ètniques o culturals, les pobres o en processos d’exclusió social, i les recloses en institucions socials o penitenciàries.

- La nostra repulsa a la criminalització de les dones que exerceixen la prostitució. Exigim la persecució de les màfies i proxenetes que exploten les dones i xiquetes i polítiques públiques actives d’inserció sociolaboral perquè les dones puguen eixir d’aquesta situació.

- La denúncia de la múltiple discriminació de les dones amb diversitat funcional, física, psíquica i sensorial. Exigim que l’administració pública es responsabilitze tant de la cura com de proporcionar les distintes ajudes, com a ciutadanes, que necessiten totes les persones en situació de dependència.

- La nostra repulsa a tot tipus de discriminació per orientació sexual i de gènere. Demanem que les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals puguen visibilitzar-se en tots els àmbits de la societat, tant públics com privats per tal d’aconseguir una igualtat social plena i real.

- La urgent necessitat que l’administració pública promoga la igualtat efectiva i real entre dones i homes i s’eliminen els obstacles, rols i estereotips socials que ens impedeixen aconseguir-la.

- La necessitat d’eradicar la divisió sexual del treball, per a garantir l’autonomia i la independència econòmica de les dones. Exigim un repartiment equilibrat del treball remunerat i no remunerat entre dones i homes, i que l’administració pública es responsabilitze de mantindre els serveis públics gratuïts i de qualitat necessaris per a aconseguir-ho.

- El dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes en cap dels seus àmbits i formes. Demanem la implicació tant de l’administració pública com de tota la societat en la lluita per a la seua eradicació.

- La urgent necessitat de la nostra participació activa en tots els processos de presa de decisions econòmiques, culturals i de tot tipus, perquè les dones tenim dret a una vida digna en una societat igualitària i justa.

Ni un pas enrere: desobediència feminista!

Moviment Feminista de València, 8 de març de 2014.

VISCA, VISCA, VISCA, LA LLUITA FEMINISTA!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Además